Klikgulve
Eksklusive brede klikgulve

At vælge et smukt bredt klikgulv i et eksklusivt look er et stærkt økonomisk incitament uden, at du behøver at gå på kompromis med kvaliteten.

Et klikgulv er et lamelopbygget gulv af 3 lag.  Det særlige kendetegn for klikgulve er, at kliksystemet fungerer som et låsesystem,  der holder plankerne i et låsegreb helt tæt til hinanden.   Dette låsesystem gør,  at man kan lægge gulvet svømmende. “Svømmende” vil sige, at gulvet hverken er limet eller skruet fast til undergulvet men i princippet blot kan lægges løst ovenpå et blødt gulvunderlag af skum,  PVC eller kork.

I moderne strømlinede huse bygget indenfor de seneste 50 år passer denne type gulve godt til inventaret og husets moderne stil.

Ekstra slidstærke klikgulve med 4 mm. tykt slidlag

Vores klikgulve udmærker sig ved, at de alle har et 4 mm. tykt slidlag,  hvilket for klikgulve er relativt meget, idet de fleste klikgulve nu om dage kun har 2.5 – 3.0 mm. slidlag.  Vi har et stort udvalg i de brede bredder som 190, 240 og 260 mm. Primært i Eg og Ask.  Lakeret eller olieret med letbørstet eller glat overflade.

Lamelplankegulv resultat taget ude hos kunden

Hvorfor vælge
et klikgulv?

Fordele og ulemper ved klikgulve

Der er både fordele og ulemper ved at vælge et klikgulv.  Klikgulve har siden de blev introduceret i 80’erne været en kæmpe succes,  hvad enten man kan lide dem eller ej.

Nedenfor har vi skrevet lidt om de forskellige fordele og ulemper ved klikgulve. Hvis I stadigvæk har brug for råd og vejledning ift. klikgulve, så udfyld gerne kontaktformularen nedenfor eller ring +45 24 65 40 95.

Flot parketgulv - fransk parket i canadisk ahorn
Fordele ved klikgulve:
Klikgulve er egnet til gulvvarme. Der er dog lidt forbehold. Ask er meget mere fugtfølsom end eg og bør derfor fuldlimes ovenpå gulvvarme. Eg kan lægges svømmende på gulvvarme.

Prismæssigt er klikgulve 15-20 % billigere end lamelplankegulve og det betyder ofte meget for en families budget til en gulvinvestering. Gulvet produceres af billigere materialer på bagsiden end fx. lamelplankegulve men egentligt har disse materialer hverken en synlig effekt eller en negativ indflydelse på plankernes stabilitet.

For gulvlæggeren er et klikgulv 20-25 % hurtigere at lægge svømmende end, hvis han fx. skulle fuldlime et lamelplankegulv eller skrue et massivt plankegulv på bjælkelag. Denne tidsbesparelse ender i sparede udgifter hos dig, hvis din gulvlægger ellers er en fair mand.

Et klikgulv kan du som privatkunde og handy-man også selv lægge uden de større problemer.
Ulemper ved klikgulve:
Vi har oplevet at klikgulve, som er lagt svømmende i fx. sommerhuse med svingende temperaturer eller ovenpå dårligt termostat regulerede gulvvarme-systemer kan begynde at bule efter nogle år. Problemet under disse forhold starter sjældent de første 4-5 år men kan herefter langsomt komme snigende. Klikgulve med HDF på bagsiden er mere fugtfølsomme end vores klikgulve, som er opbygget af fyr og poppel finer på bagsiden. Klikgulve, som er olieret, er også mere fugtfølsomme end lakerede klikgulve. Vi anbefaler, at man aldrig bør lægge et klikgulv svømmende på et gammeldags gulvvarme-system eller i et uopvarmet gammeldags sommerhus. Bor man under sådanne forhold, så kan man selvfølgelig i stedet fuldlime klikgulvet, hvis den mulighed kan realiseres.

De fleste klikgulve er lakeret med lakker, som holder 10-12 år, inden de slides igennem. Da et klikgulvs slidlag er relativt tyndt og lakken ikke holder så længe, så er levetiden for et 4 mm. klikgulv, hvor man hver gang sliber 1 mm. af, ca. 30 år. Et lamelplankegulv med 5-6 mm. slidlag og en stærkere lak holder i hvert fald mindst 50 år. Et massivt gulv med 10 mm. ned til fer'en holder i hvert fald mindst 100 år.

Af andre mulige ulemper ved klikgulve kan nævnes de faste længder på 2,00 meter eller 2,20 meter. Til store lange rum kan man måske savne, at plankerne var noget længere og kunne fås i flere forskellige længder.

Bestil tilbud på klikgulve eller få et
godt råd og professionel vejledning

Udfyld dine kontaktoplysninger og skriv lidt om, hvad du søger. Så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Du er også velkommen til at ringe +45 24 65 40 95.  Adresse
  Søborg Hovedgade 36,
  2860 Søborg
  Kontaktinfo
  info@wt-gulve.dk
  Åbningstider
  Mandag: Lukket
  Tirsdag - Fredag: 10:00 – 17:00
  Lørdag: 10:00 – 13:00
  Søndag: Lukket.