Helsegulve

“Helsegulvet” i Schweitzisk Fyr – vælg massivt eller lamelopbygget.

Gulvplanker i Schweitzisk Fyr (Pinus Cembra)

Vi kan tilbyde 30 mm massive gulvplanker eller 19/21 mm 3-lags lamelplankegulve i Schweitzisk Fyr (Pinus Cembra). Denne Alpe Fyr er i tæt familie med den Californiske Weymouth fyr (Pinus Strobus). Den går også under navnet “Alpefyrens dronning”.

Helsegulvet fra Alperne: det specielle ved dette gulv er Fyrretræsartens særlige healende egenskaber for astmatikere og andre personer, som lider af vejrtrækningsbesvær, hjertebanken (angst) eller generel søvnløshed. Når man sover indånder man et aromatiske stof, som gulvet udskiller. Dette stof nedsænker antallet af hjerteslag (hjertefrekvensen) med 1 time per døgn (ca. 5%), hvilket øger iltoptagelsen i blodet og beroliger kroppen. Joanneum Research i Østrig og et andet velanset forskningsinstitut i Schweitz har uafhængigt af hinanden lavet flere feltstudier med denne træsort, som viser denne fantastiske sundhedsmæssige gevinst for personer med helbredsproblemer og/eller som lider af søvnløshed. Se vedlagte studie fra Østrig.

Schweitzisk fyr har en relativt blød overflade sammenholdt med de andre fyrretræsarter, som er særlig behagelig at gå barfodet på. Vi anbefaler derfor, at gulvet kun lægges i soveværelser, gæstehuse og andre rum, hvor man sover. Man kan også bruge Schweitzisk fyr til væg- og loftbeklædning og til klædeskabe i fx. sommerhuset. En anden sidegevinst er nemlig, at træets stærke aromaer holder møl i sommerhuset langt borte.

Trækvalitet: “natur” betyder, at der på alle planker vil optræde sunde knaster ubegrænset i antal og størrelse. Den Schweitziske fyr har typisk flere knaster end fx. Skandinavisk fyr. Og knasterne er alle runde som en mønt. Dette giver et interessant flot levende spil. Schweitzisk fyr har en relativt blød overflade som er særlig behagelig at gå barfodet på. Tilsvarende vores andre nåletræsgulve, så kan der forekomme åbne knaster få steder, som er pænt spartlet med filler. Gulvet leveres altid overfladebehandlet med en diffusionsåben klar eller hvid olie, eller med hvid sæbe. Begge overfladebehandlinger sørger for, at træets aromaer bliver frigivet i rummet og giver den ønskede healende virkning.

Specifikation

KD:8 % -/+2.7% -1/+1

Massivt plankegulv: 3-lags lamelplank (5 mm slidlag):
Dimension: 30×140-300 mm, min. 3-4 bredder. 19×150 mm, 21×200 mm, 21×250 mm
Længder: 1.00 – 5.00 meter, 5.00-7.00 meter /faldende 2.00 – 5.00 meter /faldende
Træsort: Schweitzisk fyr (pinus cembra)
Overfladebehandling: Olieret eller sæbebehandlet Olieret eller sæbebehandlet
Kvaliteter: NATUR (få spartlinger kan forekomme) NATUR (få spartlinger kan forekomme)
Overflader: savet look, børstet look, glathøvlet look, aged look (reclaimed)

Få et tilbud eller et godt råd til valg af dit næste trægulv

Udfyld nedenstående formular eller ring +45 24 65 40 95 for at få et tilbud.
Vi vender typisk tilbage samme dag eller næstkommende hverdag.  Adresse
  Meterbuen 6, bygning 4B
  2740 Skovlunde
  Kontaktinfo
  Åbningstider
  Mandag + Fredag: Efter aftale
  Tirsdag - Torsdag: 10:00-17:00
  Lørdag: 10:00 - 13:00