Massive
plankegulve
(Douglas)

Top-kvalitets massive plankegulve i træsorterne: Amerikansk Douglas Fir eller Europæisk Douglas

Massive plankegulve i høj kvalitet fra USA eller Europa

Her kan vi kort fortælle lidt mere om træsorten, dens kvaliteter, hvor den stammer fra eller anden relevant information, som viser, at vi er eksperter på området.

Massiv plankegulv i ask (22x160mm Premium)
1. OREGON PINE ”1st common & better” (Premium kvalitet): 35 x 210 mm, 35 x 270 mm og 35 x 320 mm
Beskrivelse af OREGON PINE - "1st Common & Better" – PREMIUM kvalitet:
Vores topkvalitet plankegulv er Amerikansk Oregon Pine (Douglas Fir), som hører til gruppen af de rødlige nåletræssorter. Træerne i USA bliver op til 120 meter høje og er på store dele af stammen fri for grene modsat den Europæiske Douglas. Gulvene i "1st common & better" er den ypperste trækvalitet, som man kan få i denne træsort.

Det er ikke en 100 % knastfri kvalitet men ca. 90 % af træet er uden knaster, så den er fin.

Kan man ikke acceptere ”næsten” knastfri, så skal man vælge et gulv i den mere gullige træsort Pitch Pine i stedet.

Oregon pine er kendetegnet ved, at der er lidt længere afstand imellem årringene end for den Europæiske Douglas. Gulvet er som udgangspunkt ikke velegnet at installere sammen med gulvvarme.

Standardmål: 35 x 210 mm, 35 x 270 mm, 35 x 320 mm
Længder: 3,00 m, 4,00 m, 5,00 m, 6,00 m
2. Europæisk Douglas (NATUR): 30 x 280 mm
”NATUR” er kvalitetsbetegnelsen på vores plankegulve i Europæisk Douglas, som er et gulv men mange sunde knaster i alle størrelse. Vi har bestræbt os på at udvælge en trækvalitet, som er rimelig i pris men samtidigt er eksklusiv i sit udtryk.

Alle former for revner og misfarvninger er frasorteret. Udfaldsknaster er banket ud, rengjort, genindsat og spartlet ud med epoxy. Mindre skader og ridser er udfyldt med harpiksklæb. Hvert eneste bræt har gennemgået en kvalitetskontrol for at skabe et naturligt og harmonisk gulv.

Plankerne fås med 3 eller 4 afspændingsspor på bagsiden for at sikre mindst mulige bevægelser i gulvet ved skiftende temperatur- og fugtforhold. Dette gulv er som udgangspunkt ikke velegnet at installere sammen med gulvvarme.

Standardmål: 30 x 280 mm
Længder: 4,00 m – 13,00 m
Længder over 4 meter er bestillingsvarer
– Overfladebehandling:
Dette gulv kan tilbydes efterbehandlet med sæbe/lud fra forskellige anerkendte ludbehandlingsfirmaer (Bona, Timberex). Vores ludbehandling omfatter udvanding, slibning, 2 x lud/sæbe behandling eller 1 x lud + 3 x mat lak.
– Monteringstips
Det anbefales enten at fuldlime gulvet på træplade eller beton. Eller at montere gulvet fast på et bjælkelag med en strøafstand C/C på max. 80 cm. I dette tilfælde, hvor plankens bredde er over 200 mm, anbefales altid at 2 skruer skrues i lodret fra oven cirka 4 cm fra kanten i hver bjælke og herefter proppes med træ lim. Nogle kunder synes, at propper ødelægger æstetikken men det er altså uden vores garanti at montere gulvet anderledes.

Få tilbud på massivt plankegulv i ask

Udfyld dine kontaktoplysninger og skriv lidt om, hvad du søger. Så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Du er også velkommen til at ringe 24 65 40 95.  Adresse
  Søborg Hovedgade 36,
  2860 Søborg
  Kontaktinfo
  Åbningstider
  Tirsdag - Fredag: 10:00 - 17:00
  Lørdag: 10:00 - 13:00
  Søndag - Mandag: Lukket