Lamelplank
Eksklusive gulve i lamelplank

Et smukt lamelplank gulv er med til at binde rummet sammen og giver din bolig et strejf eksklusivitet og er desuden et meget prisvenligt valg.

Uanset om du ønsker lyse, minimalistiske gulve eller er til mørke gulve med masser af knaster og karakter, så er et lamelplank et optimalt valg at lægge både i sommerhuset og helårsboligen.

Lamelplank gulve er opbygget af 2 eller 3 lag sammenlimet træ.

For 3-lagsgulve i 20-21 mm tykkelse er det øverste slidlag 5.0-6.0 mm tykt,  mellemlaget består af birkefiner og det nederste lag består oftest af fyr eller poppelfiner.  For 2-lagsgulve i 16 mm tykkelse er det øverste slidlag 4.5 mm tykt.  Det nederste lag består af birke finer.

Denne sandwich konstruktion kalder vi for “stabilplank” fordi lamelplankegulvet lægger meget stabilt,  og fordi dette gulv er en slags hybrid mellem et massivt trægulv og et tyndt klikgulv.

Når først gulvet er lagt, fremstår lamelplank i udseendet som et massivt plankegulv. Det er et mere roligt og formstabilt gulv, end et massivt trægulv og er derfor også mindre påvirkelig overfor udsving i luftfugtighed og temperaturer, der svinger meget i løbet af året i Danmark.

Lamelplankegulv resultat taget ude hos kunden

Udvalg af
træsorter

Fordele og ulemper ved lamelplank

WT Gulve kan tilbyde følgende træsorter i lamelplank: 

– Eg
– Ask
– Schweizisk fyr

Måske kan du undre dig over, at vi ikke har valgt douglas eller den nordiske fyr.  Douglas finder du under “Slotsplanker”,  så den er bestemt med i sortimentet.  Den nordiske fyr,  Pinus Sylvestris,  er efter vores mening slet ikke slidstærk nok som et lamelplankegulv eller endnu værre som et klikgulv.

Men den Schweiziske bjergfyr,  Pinus Cembra,  er den stærkeste nåletræssort,  som vokser i Europa.  Mere slidstærk end lærk,  douglas og pitch pine.  Knasterne sidder måske tættere end for den nordiske fyr men det giver gulvet et spændende lille twist.  Har du gulvvarme og ønsker dig et hårdt og slidstærkt fyrretræsgulv,  så er den Schweiziske fyr et godt valg som lamelplank.  Læs mere om dette træs gode egenskaber under “Lamelplank/Stabilplank”.

Er du på udkig efter en anden træsort end disse 3?  WT Gulve kan fra samme producenter tilbyde følgende andre træsorter som lamelplankegulve:   Rød-Eg,  Røget Eg,  Valnød,  Elm, Ahorn,  El,  Birk,  Kirsebær,  Robinie,  Teak,  Wenge,  Bøg,  kernebøg,  Lærk,  Ædelgran.

Flot parketgulv - fransk parket i canadisk ahorn
Fordele ved lamelplank
Lamelplankegulve er velegnet til gulvvarme og velegnet til ældre sommerhuse, hvor temperaturen om vinteren kan svinge. Prismæssigt er lamelplankegulve billigere end massive trægulve. Prisforskellen svarer næsten til den pris, som man skal betale for efterbehandlingen af de massive trægulve.

Desuden er en vigtig pointe for mange kunder, at man kan få længere længder og bredere bredder med lamelplankegulve fremfor med de massive trægulve. Dette gælder især gulve i ædeltræ som fx. Ask og Eg i de bedre trækvaliteter som Select og Natur. Den mindre påvirkning af udsving i temperaturer og luftfugtighed gør, at mellemrummene imellem plankerne ikke bliver så store som for massive plankegulve, der vil svinde og udvide sig mere.

Bestil tilbud på lamelplank

Udfyld dine kontaktoplysninger og skriv lidt om, hvad du søger. Så vender vi tilbage hurtigst muligt.

Du er også velkommen til at ringe +45 24 65 40 95.



    Adresse
    Søborg Hovedgade 36,
    2860 Søborg
    Kontaktinfo
    info@wt-gulve.dk
    Åbningstider
    Mandag: Lukket
    Tirsdag - Fredag: 10:00 – 17:00
    Lørdag: 10:00 – 13:00
    Søndag: Lukket.