Brændt gran Yakisugi

Terrassebrædder i brændt Gran

Terrassebrædder – Brændt gran (Shou Sugi Ban)

Brændt gran tilbydes varmebehandlet efter den Japanske brændingsteknik “Shou Sugi Ban” eller det kortere navn “Yakisugi”. Processen afskiller sig fra Termotræ ved, at træet kun brændes ved 80-120 grader Celcius og dermed kun brænder de yderste 3-4 mm af træet. Men denne brænding er tilstrækkelig til at trække de skadelige sukkerstoffer ud af træet og imprægnere træet. Der findes 3 brændingsmetoder indenfor Japansk “Yakisugi”, hvoraf “Suyaki” (billede til venstre) mest anvendes til facadebeklædning mens både “Gendai” (billede i midten) og “Pika-Pika” (billede til højre) kan anvendes til både terrassebrædder og facadebeklædning.

Der anvendes en gas flammebrænder, som i princip er den samme brændeteknik, som man anvender til at brænde asfalt fast på krydsfiner på taget af et hus.

Se video med brændingsprocessen her: https://youtu.be/uvhvR8KwWhw

 

Suyaki – vedligeholdelsesfri træ og naturligt brændhæmmende   Brændt gran / Gendai   Pika-Pika

“Suyaki”:

Suyaki er den ældste teknik og træet skal aldrig vedligeholdes. Det tykke hydrofobiske sodlag beskytter træet mod UV lyset og gør, at træet bliver naturligt brændhæmmende.

“Gendai”:

Gendai er med en letbørstet overflade, som fjerner det tykke sodlag og erstatter dette med en silkeblank glat overflade.

“Pika-Pika”:

Pika-Pika er med en wirebørstet overflade, som fjerner al sod og skaber en farvekontrast mellem det blødere vårved og årringenes mørkbrændte skorper. “Pika-Pika” er den mest populære af de 3 teknikker til terrassebrædder i Europa. Man kan vælge af få “Pika-Pika” behandlet med en klar voksolie, så farvekontrasten bevares. Eller med en pigmentholdig alkydbaseret lasur olie, som giver træet en mere ensfarvet mørk tone og beskytter træet mere mod UV lyset.

Brændeprocessen kender man helt tilbage fra Vikingetiden, hvor man behandlede træ til skibe og hus fundamenter på samme måde med ild og vand. Det færdige produkt er roligt og stabilt, da den brændte overflade (døde celler) vil lukke træet af mod fugtoptagelse. Og træet bliver helt uden brug af kemikalier modstandsdygtigt overfor råd og svamp, hvilket gør det til et absolut bæredygtigt produkt.

Vedligeholdelse af brændt gran

Man kan vælge enten at lade brændt gran stå helt uden behandling efter opsætning – i så fald vil terrassen patinere smukt lysegråt med tiden. Eller man kan vælge at bruge en lasur olie med farvepigment, fx. en brunlig farve, som skal behandles hvert andet år for at bevare sin farve.

Vi vil anbefale en olie behandling hvert andet år med en alkydbaseret træolie fra Beckers eller Remmer med pigmenter, som beskytter træet særligt godt mod UV-lyset.

Få tilbud på terrassebrædder i brændt gran (Yakisugi)

Udfyld dine kontaktoplysninger og skriv lidt om, hvad du søger. Så vender vi tilbage hurtigst muligt. Du er også velkommen til at ringe +45 24 65 40 95.



    Adresse
    Meterbuen 6, bygning 4B 2740 Skovlunde
    Kontaktinfo
    Åbningstider
    Mandag + Fredag: Efter aftale
    Tirsdag - Torsdag: 10:00 - 17:00
    Lørdag: 10:00 - 13:00